21 De wereld

 

21 de wereldHet holistische principe, de eeuwigheid, de plaats in de wereld, het al, zo onder zo boven, de vervolmaking

Deze kaart geeft de verbondenheid weer die wij hebben met alles om ons heen.
Die verbondenheid ligt vast, want ieder leven, elk individuele bestaan is voortgekomen uit vele anderen. Het is simpelweg onjuist om een individu als onafhankelijk te beschouwen. Bij ons ontstaan zijn wij afhankelijk van anderen maar hebben wij gelijktijdig ook een enorme invloed op onze omgeving. En wanneer wij groter worden hebben onze beslissingen en handelingen een invloed op al het leven om ons heen. Een individu is als het ware door zijn daden en aanwezigheid met onzichtbare banden vastgemaakt aan al het andere op deze wereld. Iets als onafhankelijk ervaren in deze wereld is een illusie, en deze kaart herinnert ons aan de eenvoudige kracht die in deze waarheid verscholen ligt.

Ieder mens heeft recht op een plek die hij zijn thuis kan noemen. Soms hebben mensen het beeld dat ze in de verkeerde tijd geboren zijn, omdat ze in het hier en nu zich niet thuis voelen. Deze kaart herinnerd ons ook aan het simpele feit dat als we nu niet op onze plek zitten (in ons thuis, werk of relaties), we door moeten zoeken tot we die gevonden hebben. 

Zoals de de wortels van een boom invloed hebben op de bladeren aan zijn takken, zo heeft ons innerlijke leven invloed op ons uiterlijke leven. En andersom geldt dit net zo goed. Het kan zich als een smet over al uw innerlijke en uiterlijke ervaringen heen leggen, of er als een wonderlijk licht door heen schijnen.

Vervolmaking is het principe van volledigheid, van heel-heid, van de meest harmonieuze staat van ons holistisch bestaan. De wereld verwijst naar dit principe. Het is het bewust plaats nemen in dit leven, om zo de open plek te vullen in het eigen bestaan.

Ben je je bewust van jouw invloed op de wereld om je heen? Voel je hoe de wereld op jou invloed uitoefend? Ben je tevreden met jouw huidige plek of moet je wellicht nog verder zoeken? Voel je een leegte in je leven? En kun je die alleen opvullen?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
23 graden
Vissen
Maan in Vissen
22 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud