20 Het Oordeel

 

20 het oordeelDe roeping, de bevrijding, de uittreding, het moeten ontwaken.

Deze kaart die ons in eerste instantie vaak doet denken aan het Laatste Oordeel, komt soms wat dreigend over. Dat hoeft niet. Deze kaart stelt het principe voor van de roeping. Ieder mens heeft in zijn leven een doel, een bestemming. Dat kan zich uiten in talenten die we dagelijks gebruiken of in zeldzame momenten in ons leven. Die roeping, die kerntaak of doel van ons bestaan is eigenlijk waar deze kaart naar verwijst.

 Door onze roeping te volgen hervinden we de relatie met allerhoogste in ons. We ontdekken wie we zijn, en wat we kunnen worden. Door uit ons materiele zelfbeeld te treden, door op te staan uit onze sluimering en de passiviteit ten opzichte van onze levenstaken en doelen te doorbreken bevrijden we onszelf.

Deze kaart vraagt van ons om te ondezoeken wat onze roeping is, of ons zelfbeeld ons tegenhoud en of we hierdoor van ons potentieel weg blijven. Als we bewust worden van de signalen in ons leven en te blijven kijken naar wat we voelen ervaren en welke waarden en oordelen we daardoor hebben. Dan kunnen we ook een beetje dichter bij onze levensdoelen of levenstaken komen. Het is tijd om te luisteren naar onszelf en de roep van ons innerlijk in ons leven te beantwoorden.

Luister je naar jouw innerlijke roep? Ben jij jezelf bewust van jouw levensdoelen of taken? Bemerk je hoe deze in jouw leven wel of niet tot uitdrukking komen? Kun jij het allerhoogste in jou de ruimte geven? Is er in jouw huidige leven de ruimte voor wat jij werkelijk voelt en vind?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Steenbok
Zon in Steenbok
24 graden
Stier
Maan in Stier
22 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
10 dagen oud