17. De Ster

 

17 de sterZelfstandigheid, vrjiheid, levenstaken, jezelf kunnen bedruipen, het eigene

Deze kaart drukt het vermogen uit om zelfstandig te zijn en om onze eigen taken te kunnen kiezen en uitvoeren. Dat vermogen is belangerijk, want het raakt ons in de kern van ons bestaan. Het raakt ons omdat het verwijst naar de ware taken en levensdoelen die we vinden in ons leven. Iets dat ons beter past dan alle andere taken en doelen die we tegenkomen. Dat kan een beroep zijn maar ook een vermogen dat we alleen in specifieke situaties gebruiken.

Als we ons bewust zijn van onze taak, en de opracht aan nemen om die uit te voeren, dan vertolken we ons ware zelf. We zijn in feite bezig onze kern uit te dragen. Door zelfstandig onze levenstaken te realiseren, en de verantwoordelijkheid hiervoor zelf blijven dragen, ontwikkelen we een levenshouding die ons ondanks de vele verantwoordelijkheden, als vrijheid ervaren wordt.

Als we onze levenstaken gaan vervullen dan worden we een scheppende kracht in onze omgeving. We vormen dan een onuitputtelijke bron van inspiratie en inzicht voor de wereld om ons heen. Dat is dan ook de essentie van deze kaart. Door onszelf en onze taken zo volledig mogelijk te realiseren geven we een absolute meerwaarde aan onze wereld En zo stimuleren we onze omgeving om ook als een bron voor anderen te zijn.

Wat is je levenstaak, wat is je levensdoel? Ben je je bewust van je invloed op je omgeving? Past wat je nu doet bij wie je werkelijk bent?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Steenbok
Zon in Steenbok
24 graden
Stier
Maan in Stier
22 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
10 dagen oud