12 De Gehangene

 

12 de gehangeneVertrouwen, De Beproeving, De Queeste, De Uitverkorene, Het Offer,

De Gehangene, verteld volgens sommigen het verhaal van Odin die op zoek was naar bijzondere kennis en hiervoor omgekeerd aan de levensboom hing en aldus de runen verkreeg. Deze kaart beeld een beproeving uit, een opgave om bijzondere groei en daarmee een nieuwe kijk op de zaken te bewerkstelligen.

Wanneer we een inzicht willen verkrijgen, is het soms noodzakelijk om ons volledig over te geven aan de situatie en dat maakt ons kwetsbaar. Betreft dit een pijnlijke situatie dan is dit een van de moeilijkste opgaven die er zijn. Om kwetsbaar te zijn bij vriend en vijand, om confrontaties met omstandigheden en mensen niet uit de weg te gaan, en om constant te blijven observeren en te volharden is een hele beproeving.
Zelfvertrouwen, vertouwen op de wereld - in tastbare en of spirituele zin- zijn essentieel en zonder deze is het onmogelijk om de taak te volbrengen. 

Deze kaart verwijst naar het belang van volharding, doortastendheid en vooral vertrouwen. Het is het proces waarin we beseffen dat we zelf de uitverkorene zijn voor de queeste Dat we, hoewel we de zoektocht wellicht gestart zijn om een externe reden, uiteindelijk door onszelf als uitverkorene zijn aangewezen om de taak op ons te nemen. Dat we een uitdaging aangaan, en hoe we er mee omgaan is afhankelijk van hoe we onszelf en onze plek in de wereld waarnemen.

Een beproeving wordt gekenmerkt door de moeite die het kost, door de energie die het vraagt. Dat we de ene beproeving wel en de andere niet aangaan of doorstaan komt door het offer dat van ons gevraagd wordt. We kiezen ervoor de lasten te dragen of niet, snijden we ons los omdat de kosten te hoog zijn en daarmee niet passen bij ons Zelf? Of betalen we de prijs omdat dat wat het oplevert een waardevolle toevoeging is? Er is altijd een keuze, en soms is de ware beproeving die keuze.

Hebben we vertrouwen in onszelf? Vertrouwen we de wereld? Wat is de reden dat we gekozen hebben om deze beproeving niet uit de weg te gaan? Zijn we bereid om vol te houden? Durven we te stoppen? Wat is het doel van deze opgave, wat kunnen we verkrijgen?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Steenbok
Zon in Steenbok
24 graden
Stier
Maan in Stier
22 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
10 dagen oud