08 Kracht

 

08 krachtDe Energie, de macht, de wilskracht, de wil, de controle, de beheersing, de moed, zuiverheid, onaantastbaarheid.


De Kracht waarmee wij het beest in ons en buiten ons bedwingen, en de onaantastbaarheid van ons Zelf ervaren.

Deze kaart wijst ons op de aanwezigheid van een oneindige zuivere bron in ons. En wanneer we deze kracht werkelijk leren kennen en er op vertrouwen hebben we een zeer bijzondere strijd reeds achter de rug.
In het leven zijn er vele confrontaties, met onszelf, met anderen, met onze omgeving. Maar wanneer we deze het hoofd kunnen bieden door onze zuiverheid te gebruiken, ontstaat er een macht die ons in staat stelt schijnbaar onoverwinnelijke dreigingen te transformeren tot hanteerbare situaties. 

Door de moed op te brengen om onszelf werkelijk te leren kennen, door de zuiverheid van ons Zelf te respecteren en er gehoor aan te geven krijgen we een kans om onze energie te focussen. De kracht die dan ontstaat schenkt een veiligheid van binnenuit die voor de buitenwereld onaantastbaar is. Deze veiligheid, die onaantastbaarheid kan zowel voor uzelf als voor anderen een baken zijn in moeilijke tijden.

Macht en energie, de controle over de mogelijkheden die iets of iemand heeft en de bereidheid om deze macht uit te oefenen.
Macht is zinloos als ze niet wordt toegepast, toch kan het niets doen ook een machtige daad zijn. Macht gaat over het vertrouwen om open te blijven in de wetenschap dat u op enig niveau altijd onaantastbaar zult zijn.

Deze kaart vraagt van jou om jouw meest zuivere, meest oneindige kern te voelen tijdens de confrontaties in jouw leven. Om niet overweldigd te worden door de beesten in het bestaan.
Ben jij van je Zelf bewust in confrontaties? Kun je het zuiverste in jezelf benutten om jouw beslissingen kracht bij te zetten. Heb jij de moed om jouw Zelf te ervaren en te tonen? Besef jij dat jouw Zelf onaantastbaar is?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
23 graden
Vissen
Maan in Vissen
22 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud