03 De Keizerin

 

03 de keizeriDe vrouwelijke creativiteit, moeder der mensen, hart van het gezin, aarde.

De keizerin is de bron van het gezin, het centrum van de menselijke schepping op aarde. Ze vertegenwoordigd de aandacht die nodig is voor groei en ontplooiing van leven. Ook verbeeld ze de moederliefde en de sexualiteit vanuit het vrouwelijke perspectief.

Deze kaart verwijst naar de moeder thematiek, de primaire behoefte aan een moeder, en de opgave om zorg te dragen voor het leven om ons heen. Ook vraagt ze van ons om een moedertype te ondersteunen, om niet de zorg en de aandacht vanzelfsprekend te achten maar haar te voeden en te beschermen. In die zin wijst ze ook op de kwetsbaarheid van het evenwicht in een gezinssituatie en de verantwoordelijkheid van ieder lid van het gezin.

Deze kaart die het vrouwelijke scheppende en voedende verbeeld, is zo ook het symbool van moeder aarde. De aarde is een bron van rijkdom en heelheid, een symbool van harmonie.
De noodzaak om de aarde te benutten zonder haar te schaden, het natuurlijke evenwicht te respecteren is er een die voor alle generaties van belang is. Niet alleen wij hebben baat bij een natuur die zichzelf in stand kan houden, ook de generaties na ons zijn hier mee gebaad.
Het is deze thematiek die we ook in het gezin kunnen waarnemen.
Een harmonieus gezin zal vruchten dragen voor vele generaties. Een gezin dat zichzelf uitput zal letterlijk kaalgeplukt zijn en voor de volgende generaties geen vruchten dragen.

Wie is de moeder figuur in jouw leven? Begrijp je de verantwoordelijkheden die zij heeft? Wat geeft zij aan jou, wat geef jij aan haar terug? Hoe ga jij en anderen met deze moeder om? Is deze moeder wat je nodig had/hebt als kind? Wat is het dat je overneemt van deze moeder en wat zou je anders doen? Ben je zelf van plan een gezin te stichten, te zorgen in het gezin?
Kun je geven zonder je compleet uit te putten? Geef je liefde en ontvangt je ook liefde? Bescherm jij de bron van zorg, wat is de toestand van harmonie in jouw gezin?

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
23 graden
Vissen
Maan in Vissen
22 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud