02 De Hogepriesteres

 

02 de hogepriestereDe Hogepriesteres staat voor het intuïtieve in de mens, het ontvangende vrouwelijke principe, hogere vrouwelijke verbondenheid.

Het woord intuïtie is afkomstig van het Latijn: intueri en kun je vertalen als in het binnenste kijken, contempleren. Doorgaans bedoelen we er een direct weten of aanvoelen mee.
Intuïtie is een vermogen dat zich plotseling openbaart en dat ons voorziet van ideeën en inzichten. Het vraagt van ons dat we er open voor staan en dat we vertrouwen hebben in deze bron van informatie.

Veel mensen hebben behoefte aan spirituele leiding, aan iets of iemand die richting geeft aan de inspiratie in het leven. Toch wijst deze kaart niet alleen naar de behoefte, maar ze wijst ook op de eigen verantwoordelijkheid hierin. De Hogepriesteres verteld ons dat we veelal zelf heel goed in staat zijn om onze beslissingen te nemen als we maar echt luisteren naar onszelf.
Dat we zelf het middelpunt zijn van ons bestaan en moeten vertrouwen op onze innerlijke inzichten en luisteren naar de spirituele stem in onszelf.

Onze eigen harmonie, onze ongeschondenheid bepaald natuurlijk veel van hoe we onze innerlijke wereld en de buitenwereld ervaren. Het is dan ook vaak een bijzonder helende opdracht die de Hogepriesteres ons geeft, om de spiritueel ontwrichtende en vertorende elementen uit ons leven te veranderen of te verwijderen.

Door de sterke relatie met het spirituele en de verwijzing naar een goddelijke relatie wijst deze kaart soms ook naar paranormale en empathische vermogens. Deze vermogens vragen ons ook om na te denken over wat we hierover nog van anderen kunnen leren en wat we voor anderen hiermee kunnen betekenen.

Zijn er stemmen of gevoelens in jezelf die jou of anderen iets vertellen, of negeer je deze? Is er een inzicht dat je verwaarloost? Als je nauwelijks een spirituele relatie met mensen of situaties voelt in je leven, is dit iets wat natuurlijk voor je is of is er iets verstoord? Voel je je veilig in het vertrouwen op je intuïtie?

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Steenbok
Zon in Steenbok
24 graden
Stier
Maan in Stier
22 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
10 dagen oud