01 De Magiër

 

01 De MagierDe Magiër staat symbool voor de vorming en de vervorming van communicatie.

De Magiër maakt gebruik van alle mogelijke kanalen om met zijn wereld te communiceren, hij is bereid over hindernissen heen te stappen en grenzen te verleggen om de communicatie goed te laten verlopen. Het gaat hier natuurlijk (maar niet uitsluitend) ook over divinatie of meditatie om de boodschappen zo helder mogelijk te vertalen.

Welke waarheid er in een boodschap zit, of de bron te vertrouwen is, hoe onze emoties en oordelen ons beeld van een bericht kleuren, allemaal voorbeelden van onze kracht en kwetsbaarheden in onze communicatie met de wereld om ons heen.

De magiër vraagt ons opmerkzaam te zijn van de wegen die onze communicatievormen afleggen.
Hoe we spreken met onze omgeving, hoe verspreiden en ontvangen we signalen? Wat is de kracht in onze interpretatie en wat zijn onze zwakheden in diezelfde interpretatie?

Deze kaart wijst ons op de bovengenoemde thematiek en wijst ons mogelijk ook op een te ontvangen of versturen bericht of een conflict in de verwerking ervan.

Voor wie het interesseert zijn er boeiende filosofieën over hoe taal onze belevingswereld kleurt en vorm geeft, deze vallen onder de zogenaamde taalfilosofie. Je kunt hierbij denken aan de werken van Ludwig Wittgenstein  of Noam Chomsky maar er zijn natuurlijk nog vele anderen.

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
23 graden
Vissen
Maan in Vissen
22 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud