ThurisazThurisaz
Eerste eatt
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: Th - deze “th – klank” is natuurlijk al geen gewone klank meer in het Nederlands, toch heeft zij lang geleden wel degelijk in onze taal gezeten. Dit geluid is nu bijvoorbeeld nog in het Engels te vinden-

Doorn, reus, bescherming, verzorging
We zijn wellicht snel geneigd om deze rune als een voorbode van naderend onheil te bestempelen. Toch hoeft dat zeker niet, deze rune verwijst naar de noodaak om onszelf te beschermen. Wanneer we naar een plant kijken die beschermd wordt door zijn doorns dan zien we in feite een heel directe vorm van natuurlijke afweer. En let wel, voor de meeste planten zijn wij zoveel groter, en toch kunnen zij ons dwingen om hen met respect te behandelen, enkel en alleen vanwege de doorns.

Natuurlijk kan deze rune wel wijzen op komende moeilijke tijden, wanneer we een taak moeten volbrengen kan het heel goed zijn dat die omgeven is door allerlei stekeligheden waardoor we extra voorzichtig te werk moeten gaan. Maar het feit dat je ergens voorzichtig mee moet zijn, zegt natuurlijk niets over wel of geen succes hebben, het zegt iets over de aandacht dat je bij je taak moet hebben.

In wezen is de boodschap dat je goed voor jezelf moet zorgen en dat kun je, onder andere, doen door voor jezelf op te komen. Wees niet te kwetsbaar in een situatie, het is goed om soms de tanden te laten zien. 


kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
23 graden
Vissen
Maan in Vissen
22 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud