Raidho Raidho
Eerste eatt
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: R

De weg, het rad, reizen, de wagen, vervoermiddel, het proces, leren

Raidho, deze rune geeft het principe aan van onderweg zijn of op reis moeten gaan om iets te leren of te ontdekken. Dat wil niet meteen zeggen dat we letterlijk moeten vertrekken. Maar het verwijst naar het idee dat we van onze vertrouwde standpunten moeten afwijken om verder te komen.

Door niet te blijven staan, door niet te verstijven maar in beweging te blijven kunnen we onze problemen het beste te lijf gaan. Dit principe vinden we ook terug in de ontwikkeling van het leven zelf. Niets dat groeit kan blijven zoals het is, alle leven op deze wereld is uiteindelijk constant in beweging. Het ontwikkeld zich en past zich aan zijn wereld, en als het niet mogelijk is om zich aan te passen gaat het leven op zoek naar een andere omgeving.

Deze wet van beweging, die altijd geldt, geeft ook aan hoe we het beste kunnen leren van onze problemen. Zolang we flexibel blijven in de manier waarop we naar ons probleem kijken zullen we een passende oplossing vinden. Als het je niet lukt om grote stappen te maken dan neem je maar kleine stappen, alles is goed zolang je maar in beweging blijft.


kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
23 graden
Vissen
Maan in Vissen
22 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud