BerkanoBerkano
Derde aett
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: B

Moederfiguur, berk, vruchtbaarheid, conceptie, geboorte, groei, zogen - voeden, verzorgen

Deze rune legt een duidelijke verbinding met het moederschap en al haar thema’s. We krijgen dan met deze rune automatisch de vraag om eens stil te staan bij de relatie met onze moeder of met dominante moederfiguren in ons leven. De berk was een belangrijk symbool van vruchtbaarheid in vroeger tijden en deze rune heeft dan ook een duidelijk verband met deze boom.
Berkano geeft ons aan dat nu de tijd van vruchtbaarheid is, dat we klaar zijn voor het beginnen van een nieuwe ontwikkeling. Alles staat op zijn plaats en is in afwachting van de vernieuwing die gaat komen.

Door deze vruchtbare situatie te benutten en haar te bevruchten met onze plannen of nieuwe processen kunnen we beginnen met de ontwikkeling van een vernieuwende of versterkende toekomst. Dat wil zeggen dat als we nu iets nieuws starten en dat goed verzorgen, we deze nieuwe ontwikkeling waar we kunnen ondersteunen en niet te veel sturen, we een sterke start krijgen die onze levens zal verruimen.
Ook vraagt Berkano om deze vruchtbaarheid te koesteren en te beschermen. Wees dan ook voorzichtig in deze periode. Bescherm de beginnende ontwikkeling goed en draag zorg voor goede en veilige omstandigheden.


kunstenaar

Efemeriden

Steenbok
Zon in Steenbok
24 graden
Stier
Maan in Stier
22 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
10 dagen oud