Paradijs

Een paradijs wordt vaak als een ultieme plaats van rust, voldoening en vrede beschouwd. Het is een spirituele bestemming volgens sommige overtuigingen en verwijst soms ook naar een leven na de dood. Het kan ook aandacht vragen voor een dringende behoefte aan rust.

Pijn

Pijn in dromen vertolkt alle vormen van gekwetst zijn. Dit kan een letterlijke maar ook een symbolische pijn zijn. Er is ook enige verzorging of aandacht nodig.

Poezen

Een kat verwijst naar een mannelijke eigenschap een poes naar een vrouwelijke. Het verwijst naar de dierlijke natuur in ons die zich soms nog wild vertoont. Of dit positief of negatief is hangt uiteraard af van de setting waarin de droom zich afspeelt.

Politie

Dromen over agenten gaan over het algemeen over gezag en hoe wij daar mee om gaan, of om zouden willen gaan. Ook kan het een behoefte aan veiligheid of een vorm van rechtspraak vertolken. In die zin kan het ook een behoefte aan duidelijkheid vertolken.

Poort

Een poort sluit zowel iets buiten als binnen. Afhankelijk van de setting in de droom kun je hier concluderen of het gevaar buiten of binnenin jezelf of relatie zit. Als we ervaren dat we opgesloten zitten in de droom is het goed om te kijken wat het is dat ons heeft opgesloten. Is het hek open dan kan het je wijzen op de vrijheid die je hebt om deze afsluiting wel of niet toe te staan danwel te gebruiken.

Publiek

Wanneer we dromen dat we voor een publiek staan en ons hierdoor kwetsbaar voelen kan dat wijzen op het gevoel te zichtbaar te zijn, wanneer we het een prettige ervaring vinden verwijst het naar de wens om wat zichtbaarder te zijn en als we dromen over het zitten in een publiek kan dat wijzen op het principe van alles op zijn beloop laten.


end faq