Letter De getallen om je heen
 

Als je er op let dan vinden we overal om ons heen getallen en het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk we de getallen uit onze omgeving of situatie kunnen gebruiken voor numerologie. Je hoeft maar de getallen in een bepaalde situatie te achterhalen en je kunt hun betekenis gebruiken om een ander perspectief te krijgen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan je sofi- of BSN- nummer, je huisnummer, je kvk-nummer of de datum van een huwelijk of geboorte.
 

Maar ook een naam of woord, zelfs een hele vraag is te herleiden tot een of meerdere getallen die je kunt gebruiken voor een numerologisch perspectief.

De numerologie zoals we die hier bespreken werkt met de getallen 1 tot 9, 11 en 22.
 

Om je een voorbeeld van een andere techniek te geven: de Hebreeuwse numerologie gebruikt een alfabet met maar 22 letters en ook heeft het getal 9 een directe relatie met het Goddelijke en mag het als duidend getal niet gebruikt worden .

Ook zijn er weer andere numerologische stromingen die getallen 11, 22, 33 en veelvouden hiervan gebruiken. De vele numerologische methodes zijn zeer divers en uitgebreid, maar het voert te ver om die hier te omschrijven, daarom houden we ons even aan de eerdergenoemde vereenvoudigde versie.    

Zoals gezegd zullen wij hier de getallen 1 tot 9 gebruiken voor het alfabet en ook hebben de getallen 11 en 22 een bijzondere status bij het verklaren van persoonlijkheden, situaties en vragen.

kunstenaar

Efemeriden

Steenbok
Zon in Steenbok
24 graden
Stier
Maan in Stier
22 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
10 dagen oud