Lawine

Een lawine wijst op het gevoel overdonderd te worden. We worden verpletterd als we niet vluchten. Het is een verwijzing naar stress en naar het idee dat u niets tegen een dreiging kunt beginnen.

Leegte

Een leegte ervaren in een droom kan wijzen naar gevoelens over een gebrek aan diepgang. Ook kan het verwijzen naar een angst mbt existentialistische thema's of een gevoel van een tekort in het geheel.

Leger

Een leger heeft in de eerste plaats de kenmerken van het uniformeren van persoonlijke eigenschappen. Zo verwijst en leger ook naar het onpersoonlijke van overweldigd worden door krachten die onze controle te boven gaan. Een leger kan zo verwijzen naar de gevoelens van bezet zijn of de behoefte aan een overdaad aan slagkracht.

Liefde

Liefde in dromen kan heel indringend en veelzijdig zijn. Aan de ene kant kan de dromer uitdrukking geven aan gevoelens van genegenheid voor iemand (of een dier, plant etc.). Maar het kan ook een seksueel verlangen of een gevoel van gelijkheid of verbondenheid uitdrukken. Als we dromen over een gebrek of verlies van liefde kan het zorgen over een relatie of een gebrek een verbondenheid symboliseren. Liefde is in haar meest extreme vorm een synergetische kracht. Dat wil zeggen dat als we ons helemaal verbinden met een ander, we samen een nieuwe eenheid vormen, met een veel groter bereik en met veel meer mogelijkheden dan we als normaal team zouden vormen.

Lift

Een lift in een droom gaat over een bijna automatisch vermogen tot ontwikkeling. Hoe dat vermogen wordt gebruikt en of we succesvol zijn in het ontwikkelen vinden we terug in de sfeer en soepelheid van de ervaring met de lift in de droom. Ook kan het het verlangen uitdrukken om een situatie te ontstijgen of geeft het het verlangen aan om af te dalen naar verborgen elementen in onszelf.

Lijk

Een lijk vertolkt het einde van een leven, proces of relatie. Afhankelijk van de omstandigheden in de droom en de sfeer is hier sprake van een harmonieuze of disharmonieuze situatie. In ieder geval zegt de wijze waarop het lijk wordt aangetroffen veel over de manier waarop je zelf met deze beëindiging omgaat.


end faq