Letter De heuvels van de hand.


De heuvels, waarover de lijnen lopen, geven een extra dimensie aan de betekenis van de lijnen. Er zijn tien heuvels in iedere hand en iedere heuvel heeft een relatie met een van de planeten uit de astrologie.

Heuvels van de hand interpreteer je het eenvoudigst door de volgende woordkeuze te gebruiken, ster ontwikkeld, zwak ontwikkeld, volle, magere, vlakke, matte etc.
 
De heuvels zijn: Heuvels van de Hand
1  Jupiter
2  Saturnus
3  Apollo
4  Mercurius
5  Mars positief
6  Vlakte van Mars
7  Mars negatief
8  Venus
9  Neptunus
10 maan

1) Jupiter heuvel, onder de wijsvinger
De Jupiter heuvel verwijst naar thema’s met ons zelfvertrouwen, eigenwaarde en eigenzinnigheid. Het verwijst ook naar de kracht van de wil als het gaat om de wensen die je voor jezelf hebt. Het gaat hier dan ook over je carrière en controle over je levensweg.

2) Saturnus heuvel, onder de middelvinger
De Saturnus heuvel verwijst naar de introverte aanleg. Het gaat hier over de manier waarop je je innerlijke ervaringen en visies kunt ontwikkelen en herkennen in de buitenwereld. En ook verwijst het naar de manier waarop je dan contact maakt met jouw omgeving door deze aanleg.

3) Apollo heuvel of Zon heuvel, onder de ringvinger
Deze heuvel verwijst naar je creatieve vermogen en de wijze waarop je deze aanleg naar buiten toe kunnen ui. Het geeft de mate aan waarin je gevoelig bent voor de harmonie in kleuren vormen en geluiden en die wij mensen over het algemeen als mooi typeren. 

4)Mercurius heuvel, onder de pink
Hier gaat het om de wijze waarop je communiceert en het gemak waarmee je dat doet. Het vermogen om in relaties een evenwichtige houding te bewaren.  Het kan ook een verwijzing zijn naar je zakelijke vermogen om kansen te benutten.

5) Mars positief, tussen duim en wijsvinger
Deze heuvel verwijst naar je vermogen om weerbaar te zijn, om voor jezelf op te komen. Dit gevoel stamt af van de gevoelens over onze levensdoelen in het leven en hoe we daar aan voldoen.

6) Vlakte van Mars, midden van de handpalm
In het midden van de hand vinden we het Veld van Mars, dat staat voor de spanning tussen de ongetemde krachten in je leven. Welke dat zijn kun je zien aan de lijnen die er doorheen lopen. Het wordt vaak vertaald met een strijdlustig gebied, maar dat is niet waar het hier over gaat. Het gaat hier over de ruwe energie die nodig is om de controle te verkrijgen of te behouden.

7) Mars negatief, onder Mercurius heuvel
Het Mars negatief omhelst de vastberadenheid en passie die nodig is voor succes en welke invloed je hiermee op je omgeving hebt. Hoe en of je druk kunt uitoefenen op situaties en anderen om te bereiken wat je wilt. Of je passief, dominant of democratisch in het leven staat.

8) Venus, onder Mars positief
Deze heuvel verwijst naar thema’s over genegenheid en hoe je met liefde voor mensen en dingen omgaat in het leven. Hoe je je familierelaties ervaart en vriendschappen onderhoud in je leven. Ook kan het verwijzen naar verlangens en gevoelens van lust.

9  Neptunus, onder Veld van Mars
Neptunes wijst je op jouw artistieke talenten en het verlangen om boven de massa uit te stijgen. De link met het mystieke in jouw leven komt ook in deze heuvel tot uitdrukking. Het wijst je op de spanning tussen realiteit en fantasie waar het over je ideeën van jouw talenten en gedachten over mystiek gaat.

10 Maan heuvel, onder Mars negatief
De Maan heuvel gaat over de invloed van je voorstellingsvermogen en de manier waarop het je jouw realiteit vorm geeft. De kracht van de verbeelding, van jouw fantasie kan zowel een voordeel als een handicap zijn, afhankelijk van jouw omstandigheden en sociale omgeving.

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
23 graden
Vissen
Maan in Vissen
22 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud