Letter De lijnen in de hand.


Op een hand kun je verschillende lijnen ontdekken, overigens is de hoeveelheid lijnen op de hand per persoon verschillend. Ook is de kromming en stabiliteit van een lijn per persoon verschillend. Sommige lijnen zijn als gevlochten, andere recht of als een stippellijn te zien op een hand. En weer andere lijnen kruisen elkaar.

Een manier is om de lijnen met woorden als, sterk, zwak, diep, oppervlakkig, recht, milde kromming, sterke kromming te omschrijven en te combineren wat je opvalt met de betekenis van een lijn. Overigens moet je voorzichtig zijn met je een oordeel te vormen bij woorden als sterk of oppervlakkig. Een oppervlakkige lijn hoeft niet te betekenen dat iemand oppervlakkig is. Bijvoorbeeld: Als je een vraag probeert te beantwoorden over geld, en je ziet een oppervlakkige lijn dan is het wellicht zo dat geld juist niet belangrijk is. Dat het materiële geen sterk belang heeft in iemands leven. Kijk daarom altijd onbevooroordeeld naar de handen die je leest.
Handlijnen
Door al de uiterlijkheden van de handen goed te verkennen, ontstaat er een beeld.

Er zijn zeven mogelijke lijnen op een hand te vinden:

1. Levenslijn: De levenslijn verteld niet hoe lang iemand leeft maar verteld eerder wat de grenzen van je doelen en wensen zijn. Hoe assertief je in het leven staat en hoe gedreven je bent.

2. Hoofdlijn: Deze lijn stelt je controle over de geestelijke vermogens voor, de manier waarop we met inzicht omgaan, het kunnen plannen en vooruit denken.

3. Hartlijn: Het vermogen om de eigen emoties waar te nemen en te onderscheiden, en het vermogen om de emoties toe te laten in ons leven.

4. Venuslijn: Deze lijn omvat de emotionele intelligentie, de kwaliteit van communiceren over onze gevoelens en die van anderen. Ook stelt de venuslijn het vermogen tot emotionele ontwikkeling en inzicht voor.

5. Zonnelijn: De kracht waarmee je het leven vorm geeft, de uitstraling die jou zo typeert. Hoe krachtig je bent, en de manier waarop je die kracht met anderen deelt.

6. Mercuriuslijn: De algemene communicatieve vaardigheden, het zakelijke inzicht en de interesse in de fysieke gezondheid in jezelf of anderen.

7. Lotslijn.: Deze lijn is de lijn van het levensdoel, of dat wat in aanleg en natuur aanwezig is. Het is ook de lijn die aangeeft hoe we met verantwoordelijkheden naar anderen omgaan.

Ga verder naar de Heuvels van de hand.

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
23 graden
Vissen
Maan in Vissen
22 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud